Handgespaakte wielen

Handgemaakte wielen in eigen huis

We zijn steeds blij als we u een set handgespaakte wielen op maat kunnen opbouwen.  Daarbij vertrekken we steeds van een wit blad: uw eerdere ervaringen , wensen en aangegeven doelgebruik, gewicht en type fiets worden in rekening gebracht.  Uitsluitend kwalitatief hoogstaande en duurzame onderdelen van gerenommeerde producenten komen in aanmerking.   Enkel die onderdelen waar ikzelf voor de volle 100%  achter sta om u een individuele oplossing te bieden worden gebruikt.

We kunnen een speciale wielset samenstellen voor eender welk type fiets. We behandelen elk order in detail en wenden al onze kennis en kunde aan om u een wielset te maken die functioneert naar uw eisen.

A la carte

Ziet u door de bomen het bos niet meer dan kan u best persoonlijk langskomen.  We helpen u graag verder en tijdens een vrijblijvend intake gesprek kunnen we u een maximum aan gerichte info bezorgen. Naast de verschillende onderdelen en keuze uit materialen kan voor elke wielset een custom bestickering uitgewerkt worden.

Handgemaakte Wielen In België SWSwheels Handgespaakte Wielen In België DT Swiss Service Center In België

Racefiets – Road

Onze wielen zijn onderverdeeld in een aantal  families gebaseerd op velgmateriaal en bandtype.  Bovendien heeft u tevens de keuze uit meerdere variaties in velghoogte.

Voor de weg presenteren we u onze:

 • * Full carbon familie: XCC, XTC, RCC en RTC series
 • * Carbon Hybride familie (met aluminium remvlak):  RCH serie
 • * Aluminium familie: XCA, XTA, RCA en RTA series

Mountainbike – MTB

Moutainbike series zijn er in de verschillende wielmaten:                                               27,5″/650B en 29″.

Vooralsnog enkel in aluminium uitvoering, maar weliswaar telkens TLR.  Momenteel zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een carbon versie voor 2023.

Onderverdeling van de families is in functie van doelgebruik/terrein:

 • * Marathon
 • * Enduro

Gravel – Off road

Gravel specifieke velgen met een grotere binnenbreedte, stuk voor stuk TLR.

 • * Carbon: GRC series
 • * Aluminium: GRA series

Piste – Track

Piste wielsets beschikbaar voor training en competitie in aluminium voor zowel banden als tubes, in carbon voor competitie uitsluitend in tubeversie.

Voor beide materialen verkrijgbaar in verschillende velg hoogten en piste naven met mogelijkheid tot montage van een tandwiel aan beide zijden.

 • * Aluminium: PCA en PTA series
 • * Carbon: PTC series

Handgespaakte wielen


De kwaliteit van je fiets en je fietstocht wordt bepaald door de kwaliteit van je wielen. Iedere gepassioneerde fietser, mountainbiker en wielrenner zal beamen dat je fiets maar zo goed is als de wielen die je gemonteerd hebt. Handgespaakte wielen zijn dan ook een must-have voor iedereen die vaak met de fiets rijdt, beroepshalve of tijdens een hobby.

Custom wheels op maat gemaakt


Bij SWS Cycling stellen we alle handgemaakte wielen samen in ons eigen atelier.

Ieder wiel wordt samengesteld en met de hand gespaakt, afhankelijk van jouw specifieke gebruik.

Wij hebben een passie voor fietsen en zorgen ervoor dat ieder product nauwkeurig wordt afgewerkt en getest. Zo ben jij zeker dat jouw fietswiel voor lange tijd de juiste spanning behoudt voor de beste resultaten. Je geniet bovendien van een perfect rijcomfort tijdens iedere rit.

 

Handgespaakte wielen op maat van jouw gebruik


Je kunt bij ons terecht voor op maat gemakte wielen voor racing, mountainbiking, piste rijden of rijden op gravel.

Iedere component van het wiel is perfect afgestemd op de gebruiker. We houden rekening met jouw specifieke fiets, jouw gewicht en jouw rijstijl. Alle onderdelen passen perfect bij jou en dat zorgt voor het meest kwalitatieve wiel dat je je kan inbeelden.

Ben je op zoek naar racefiets wielen voor zware mensen of eerder handgespaakte mtb wielen? SWS Cycling zorgt voor het perfecte wiel.

De zorg en liefde die we in onze wielen steken, die voel jij ongetwijfeld tijdens iedere rit!

Waarom kiezen voor handgespaakte wielen?

Mensen vragen ons soms of handgespaakte wielen echt beter zijn dan de wielen die je gewoon in de winkel kan kopen. Voor mensen die hun fiets gebruiken om een keer naar de supermarkt te rijden, is dat standaard wiel vaak goed genoeg. Maar als je een passie voor fietsen hebt, dan merk je zeker het verschil. Handgespaakte wielen zijn om verschillende redenen beter dan een standaard wiel.

 • Afgestemd op jouw gewicht
 • Ontworpen voor jouw rijstijl
 • Altijd de juiste spanning
 • Het juiste aantal spaken voorjouw doel en gewicht
 • Afgestemd op het wegdek dat je wil berijden
 • Perfecte kwaliteit voor een eerlijke prijs
 • Handgespaakte wielen


  SWS Cycling maakt jouw wielen op maat

  Ben je op zoek naar een ervaren en gepassioneerde wielbouwer waar je terecht kan voor een persoonlijke service op maat? SWS Cycling is een familiebedrijf, gespecialiseerd in handgemaakte fietswielen.

  We zijn trots op ons werk en we zien graag veel tevreden klanten terug komen voor nieuwe custom made wheels.

  Ongeacht je rijstijl en persoonlijke voorkeur, bij SWS kan je terecht voor ieder type fietswiel. Vertel ons wat meer over jouw passie voor fietsen en de wensen die je hebt voor jouw handgespaakte wielen. Dan zorgen wij ervoor dat jouw fiets is uitgerust met de perfecte wielen!

  Login

  Je wachtwoord vergeten?